woensdag 30 mei 2012

Nog maar 50 km

We (Jim en ik) hebben de planning zo'n beetje rond. Vandaag lopen we naar Ribadiso de Baixo zodat de km's voor Santiago een beetje verdeeld zijn. Goed plan, heerlijk gelunchd in het beste Octopussy restaurant van heel Spanje (ja, ja, arme Pelegrino!),met de nodige vino natuurlijk, maar No Pelegrino Sans Vino !
Mijn fototoestel wil niet meer dicht, dus geen Ixus foto's meer voorlopig!
Nog even langs de fotowinkel maar het is een softwareprpbleem, dus
wordt het een garantiezaak!
Vervelend en irritant, ding is pas 2 mndn oud! Ga verder op de iPhone
Na de behoorlijk besproeide lunch waar ik weer hartelijk werd omhelst door eerdere pelerinos weer op pad, maar dat merk je wel! Een paar venijnige klimmetjes en scherpe afdalingen knijpen je af, het is nog maar 15 km tot de Refugio. Mooi gezicht, oude brug, 1000 jaar geleden gebouwd speciaal voor de pelerinos anders moesten ze te ver omlopen, en daar kon je pootje baden, Precies wat ik nodig had. Je refugio was vol!
Balen dus, op naar het volgende plaatsje. Heet na de al ruim 30 km, Helen (Canada) zat er behoorlijk doorheen op haar open sandalen, maar ze moest door! Ook de volgende refugio was vol, de laatste plaats die er was hebben we aan de Australische gegeven. Wij door naar het volgende dorp, 5 km verderop! Dat heet afzien, bijna 36 km totaal! Het is heet, 35, dus blij als je eindelijk onder de douche staat en een ( o f twee) pilsjes voor verkoeling zorgen! Het is ook laat geworden vandaag, dik na 16.30 uur.
Eerst douchen, tegelijk de was doen, ( gaat in een moeite door) dan bed opmaken, was ophangen en niet vergeten af te halen! , pilsje, eten, iPhone kontroleren, weblog, zien dat je niet omvalt van de slaap en dan naar bed!
Motto: houdt je stuur recht!