maandag 30 april 2012

Steun aan de Nederlandse Coeliakie Vereniging

Ondersteuning NCV
De Nederlandse Coeliakie Vereniging is voor haar werk afhankelijk van contributies, subsidies en donaties. En natuurlijk ook van de actieve inzet van vrijwilligers en  activisten zoals ikzelf!
Met uw giften kan de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV)  zorgen voor
-meer en kwalitatief betere voorlichting,
-meer ondersteuning en bekendheid geven aan wetenschappelijk onderzoek,
- meer begrip creëren voor het leven met een glutenvrij dieet
- een nog krachtiger belangenbehartiging voor de  doelgroep (lees patiënten)  inzetten.

Het lopen van de  duizend jaar oude en 800 km lange Camino  is voor elke pelgrim een niet te onderschatten klus, zeker voor iemand van 68 jaar! Toch zet ik door om een aantal redenen:

logo glutenvrij
-Ik hoop door het lopen van die zware tocht en het bijhouden van een blog niet alleen verslag te doen van mijn belevenissen tijdens de Camino,  maar ook de naamsbekendheid van de ziekte coeliakie te helpen vergroten.  Op de eerste plaats voor mijn kleindochter Roos (7) die, net zoals andere mensen die deze ziekte hebben,  gebaat zal zijn bij naamsbekendheid en verder wetenschappelijk onderzoek. Geef het blogadres (www.lechemindeharry.blogspot.com) door aan uw vrienden en kennissen opdat zij er ook kennis van zullen kunnen nemen.

 -Je loopt door een 1000 jaar oude (!)  oorspronkelijke route, bijna  vergelijkbaar met een museum  vol  historische hoogtepunten.  Het religieuze karakter van de pelgrimsroute,  de  talloze gesprekken onderweg met  mede peregrinos uit alle delen van de wereld zullen bijdragen aan een  unieke sfeer   en belevenis die ‘El Camino’ heet.

-De weg is zo lang, je hebt zoveel tijd (onderweg) om je eigen  leven en dat van anderen  te bekijken, te beschouwen, er over na te denken en te ordenen zodat er inzichten kunnen ontstaan die er voorheen niet waren.
Deus adjuva nos. . .


-De sportieve uitdaging mag niet onvermeld blijven. Hoe ga je om met lichamelijke klachten, vermoeidheid, blaren, hoe overleef je de refugios (slaapplaatsen) ,  en hoe voorkom je een uitputting door grote hitte of ijzige koude, wekenlange regen of zelfs sneeuw in de bergen. (er moet tenslotte 3 x serieus geklommen worden tot ca. 1500 meter!)

Ik nodig u uit om een keuze te maken voor een aanmoediging van 1,25 of 2,50 ct per km. Dit zou neerkomen op 10,- of 20,- euro. U kunt de gift overmaken op rekeningnummer 337809917, ten name van de Nederlandse Coeliakie Vereniging te Nijkerk, onder vermelding van 'Donatie-Camino’.

De toevoeging ‘donatie-camino’ is van belang, omdat de vereniging zodoende in staat is alle donaties waar camino bijstaat bij elkaar op te tellen, zodat ik u tussendoor en na afloop van de pelgrimage kan laten weten, hoeveel geld totaal werd bijeengelopen cq. gedoneerd.
Het verheugt mij u allen te kunnen mededelen, dat een betrokken gever nog voor  de werkelijke start van de Camino de tellerstand heeft gezet op € 750,-. Een werkelijke stimulans!
Het geld is inmiddels overgemaakt op het bovenstaande  rekeningnummer onder vermelding van DONATIE CAMINO.