zondag 27 mei 2012

Cruz de Ferro, daarna

Bij Lafaba paters
Tja, de Camino wacht niet, je moet verder. Volkomen tevreden over gisteren, het posten van de steen en de kleine briefjes was een moment wat ik niet zal vergeten. Nooit niet! Voor mij een belangrijke gebeurtenis, misschien wel het doel van de Camino. Maar het leven gaat verder. Einddoel van vandaag is La Faba wat Jan en Marie jose zeker zullen kennen want we zagen veel fietsers op dit traject. Ik verzeker je, dat is klimmen geblazen. De lopers moeten op een gegeven ment dwars het dal door naar La Faba, de fietsers gaan door tot O 'Cebreiro! Meer en meer moet je de tijd in de gaten houden, na 15.00 uur zitten de auberges vol en kun je alleen nog maar in de hostels terecht, die € 25 en als je pech hebt € 50 kosten.
Ik ben nu terecht gekomen bij een kerkje van paters of broeders, ze zingen liedjes met een gitaar en worden er heel vrolijk van! Het geeft te denken. . . Om 20.00 uur is er een soort dienst( de broeders of paters zijn - omdat het Pinksteren is - naar Madrid voor een viering of zoiets. De vrijwilligers nemen de honneurs waar, en ik moet toegeven, ze doen dat met een ingetogen gedrevenheid die ik niet had verwacht.
Ik was bang voor EO toestanden, maar dat was niet aan de orde. Er werd een brandende kaars doorgegeven en iedereen mocht er iets zeggen in z'n eigen taal. Er werd ontroerend op fluit en gitaar gespeeld terwijl in verschillende talen gebeden werden uitgeDaarna was het zingen geblazen en werd er gebeden voor de wereldvrede. He's got the whole world in his hand kende natuurlijk iedereen. Daarna werd in 7 talen een gebed uitgesproken, ik mocht het Nederlands doen. (dat de pelerinos maar veilig in Santiago zouden aankomen enz.) Het pakt je toch meer dan ik had verwacht, misschien ook omdat ik erg naar huis verlang, 't is mooi geweest.
Voor de liefhebbers: kijk op www.lafaba.tk voor meer info.

Extra betonnen rand
De tocht hier naar toe was zwaar maar erg mooi. Stijle hellingen, glibberige afdalingen, sommige stukken gaan samen met de normale weg, maar er is inmiddels een dikke betonnen rand gezet tussen de weg en Le Chemin, zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan waar HaPe het over had! Ik zIt hier in een dermate uithoek dat ze nog nooit gehoord hebben over WiFi en soortgelijke demonische uitvindingen! Dus posten morgen wanneer ik weer terug ben in THE real world. Zal me deugd doen!